Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

O Πάπας «Κλειδί» των Μεταρρυθμίσεων προς Αγιοποίηση. Παρουσία των Δύο Παπών αύριο στο Βατικανό



Του Ιωάννη Λότσιου,

Στο τέλος της Συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων σήμερα 19 Οκτωβρίου στην Θ. Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, παρουσία και του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου θα αρχίσει η διαδικασία της αγιοποιήσεως του Πάπα Παύλου του VI.

Ο Πάπας Παύλος ο VI Giovanni Battista Montini γεννήθηκε το 1897 στην βόρεια ιταλική επαρχία της Brescia.Χειροτονήθηκε το 1920 και έγινε Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου το 1954. Εκλέχθηκε Πάπας το 1963 και πέθανε στο Κάστρο του Καντόλφο στις 6 Αυγούστου του 1978.

Ο Πάπας Παύλος χειροτόνησε τον Πάπα Φραγκίσκο και αποτελεί ιδιαίτερο πρότυπο για τον ίδιο.

Συγκάλεσε την Β’ Βατικανή, μιας μεταρρυθμιστικής συνόδου και προήδρευσε των τριών τελευταίων συνεδριάσεων. Είναι ο Πάπας που συναντήθηκε με τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, στην Ρώμη, Ιεροσόλυμα και Κωνσταντινούπολη

Ο ίδιος είναι ο πρώτος Πάπας που ταξίδεψε στο εξωτερικό: Ιορδανία και Ισραήλ τον Ιανουάριο 1964, Λίβανο και Ινδία τον Δεκέμβριο του 1964, ΟΗΕ και Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 1965, Πορτογαλία τον Μάιο του 1967, Τουρκία τον Ιούλιο του 1967, Κολομβία και Βερμούδες τον Αύγουστο του 1968, Ελβετία τον Ιούνιο του 1969, Ουγκάντα τον Ιούλιο του 1969, Ιράν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Αυστραλία, Ινδονησία, Χόνγκ Κόνγκ, Σρι Λάνκα τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1970.

Τον Μάιο ο Πάπας Φραγκίσκος ανεγνώρισε το πρώτο θαύμα για τον Πάπα Παύλο VΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.