Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Πλειοψηφία των Γερμανών Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων Συμφωνεί με τις Απόψεις του Κάσπερ

Του Ιωάννη Λότσιου,

 Ο Καρδινάλιος Marx Πρόεδρος της Επισκοπικής Διάσκεψης της Γερμανίας αναφέρθηκε στο θέμα του γάμου και του διαζυγίου και την συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία, ότι κατά πλειοψηφία συμφωνεί με τις θέσεις του Καρδιναλίου Κάσπερ. Εξηγώντας ο γερμανός Καρδινάλιος διευκρίνισε ότι συζητήθηκε η θέσης των γερμανών επισκόπων , που έχουν τοποθετηθεί από τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο και τον Αρχιεπίσκοπο του Μονάχου Καρδινάλιο και ενημερώθηκε για αυτό η Γραμματεία της Συνόδου.

Το απόγευμα σήμερα στην Ολομέλεια της Συνόδου, εκτός από τον Καρδινάλιο Κάσπερ, μίλησαν ο πρόεδρος της Ρωμαϊκής Κουρίας Leo Raymond Burke, αντίθετος με τις θέσεις του Κάσπερ και ο αρχιεπίσκοπος της Βιέννης Christoph Schönborn, Δομινικανός αδελφός του Βενέδικτου. Ο ίδιος τόνισε ορισμένα κοινά στοιχεία από τις θέσεις του Κάσπερ για την σχέση πολιτικού και θρησκευτικού γάμου, όπως δημόσια δέσμευση, καθήκοντα και υποχρεώσεις κ.α. Περισσότερο δε, επισήμανε ότι σύμφωνα με την Β’ Βατικάνειο Σύνοδο, η «Εκκλησία του Χριστού υφίσταται στη…» και υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωριστούν στοιχεία της «αληθούς Εκκλησίας» σε άλλες χριστιανικές εκκλησίες και κοινότητες, κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί αυτό να αναγνωριστεί στα θετικά σημεία μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού γάμου. Έτσι θεωρεί ο Καρδινάλιος της Βιέννης ότι η θέση του Κάσπερ για τους διαζευγμένους και παντρεμένους να συμμετέχουν στα μυστήρια είναι εφικτή, κατόπιν και της κατάλληλης ποιμαντικής αντιμετώπισης.

 

Πηγή:

http://vaticaninsider.lastampa.it/vaticano/dettaglio-articolo/articolo/sinodo-famiglia-36766/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.