Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: Αδιανόητη η Μέση Ανατολή δίχως Χριστιανούς


Του Ιωάννη Λότσιου,
Σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος συγκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη για τα θέματα της Μέσης Ανατολής. Η αναγκαιότητα της προσευχής και η συνηγορία υπέρ της ειρήνης με συγκεκριμένες πράξεις αποτέλεσαν τα βασικά σημεία που πρέπει να δραστηριοποιηθούν όλοι.

Περιγράφοντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι η απουσία των χριστιανών από την περιοχή είναι αδιανόητη, όπως στη Συρία κα το Ιράκ, δύο χώρες όπου οι χριστιανοί εκεί βρίσκονται από την αποστολική εποχή και αντιμετωπίζουν απειλές άνευ προηγουμένου. «Εμείς», υπογράμμιζε ο Πάπας Φραγκίσκος, «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την άποψη ότι η Μέση Ανατολή είναι χωρίς χριστιανούς, οι οποίοι για δυο χιλιάδες χρόνια ομολογούν τον Χριστό».

«Πρόσφατα γεγονότα», συνεχίζει ο ίδιος «ειδικά στο Ιράκ και την Συρία είναι πολύ ανησυχητικά. Είμαστε μάρτυρες ενός φαινομένου μιας τρομοκρατίας άνευ προηγουμένου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πολλοί από τους αδελφούς και αδελφές διώκονται και καλούνται να εγκαταλείψουν τους οίκους των με τρόπο βάρβαρο». Κριτική άσκησε ο Φραγκίσκος για την αδιαφορία σε διεθνές επίπεδο και της ‘’άδικης κατάστασης’’ που είναι εναντίων της ανθρώπινης ζωής.

Τέλος επισήμανε ότι απαραίτητα οφείλει να επέμβει η Διεθνής Κοινότητα.



Πηγή:

http://en.radiovaticana.va/news/2014/10/20/pope_francis_middle_east_without_christians_unthinkable/1108997


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.