Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

7 Αγγλικανοί Αρχιεπίσκοποι αμφισβητούν τις θέσεις του Justin Welby για την έννοια της αγγλικής ταυτότητας.



Του Ιωάννη Λότσιου,
Η ‘’Αγγλικανική Εκκλησία του Καναδά είναι Αγγλικανική και έχει κατά την τάξη θέση Αρχιεπισκοπής στην Αγγλική Κοινωνία’’, δήλωσαν 7 Αγγλικανοί Αρχιεπίσκοποι που παραβρέθηκαν στην τελετή  χειροτονίας για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Foley στην Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην Ατλάντα στις 9 Οκτωβρίου. Επίσης για τον νέο Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο  ο Gregory Venables, μετέφερε το μύνημα του Πάπα Φραγκίσκου.
Οι Πριμάτοι της Κένυας, Νιγηρίας, Ουγκάντας, Ρουάντας, Μιανμάρ, Ιερουσαλήμ και Μέσης Ανατολής, μαζί με ικανό αριθμό αγγλικανών Επισκόπων και κληρικών διαφώνησαν με την θέση του Justin Welbly.
 Η παρουσία των αγγλικανών πριμάτων αμφισβήτησε ξεκάθαρα την πρόθεση του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου Justin Welbly, ο οποίος είχε προ ημερών τόνισε ότι η Αγγλικανική Εκκλησία του Καναδά δεν είναι αγγλικανική Εκκλησία και δεν πρέπει να έχει μέρος στην Αγγλική Κοινωνία. Οι Πριμάτοι αναγνώρισαν ως  αδελφό Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο και την Αγγλικανική Εκκλησία του Καναδά ως μέλος της Αγγλικής Κοινωνίας και έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την Συνδιάσκεψη του Λάμπεθ, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί.
 Η Αγγλικανική Εκκλησία του Καναδά προτίμησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους επί του θέματος, αφήνοντας τους υπόλοιπους πριμάτους να εκφράσουν τις θέσεις τους, αποφεύγοντας μια ανοικτή για τώρα αντιπαράθεση με τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο Jusitn Welby.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.