Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Νοτιοανατολικής Ασίας: Η Απαγόρευση της χρήσεως της λέξεως «Αλλάχ/Θεός» από τους Χριστιανούς της Μαλαισίας συνιστά «Πολιτιστική Γενοκτονία»


Του Ιωάννη Λότσιου,

Με ιδιαίτερες διαμαρτυρίες και έντονες επικρίσεις ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος της Νοτιανατολικής Ασίας Datuk Bolly Lapok, επισημαίνει για την απαγόρευση της χρήσεως της λέξεως «Αλλάχ/Θεός»,, από τους χριστιανούς της Μαλαισίας συνιστά «πολιτιστική γενοκτονία». Ειδικότερα στην περιοχή Putrajaya, η επίμονη άρνηση σε όσους δεν είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα ισοδυναμεί με καταστροφή της γλώσσας και του πολισμού της Κοινότητας Μπουμιπετούρα, Σαμπάχ και Σαραουάκ. Η λέξη «Αλλάχ», συνεχίζει ο ίδιος είναι αναπόσπαστο μέρος της ιδιομορφίας της τοπικής διαλέκτου από γενιά σε γενιά και είναι ενσωματωμένη σε κάθε πτυχή τα κουλτούρας και του πολιτισμού για τους χριστιανούς της Μπουμιπετούρα, πλειοψηφική κοινότητα των χριστιανών της Μαλαισίας.
Επιπροσθέτως η κυβερνητική απαγόρευση και η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, αρνήθηκε στην Ρ/Καθολική Εκκλησία να ασκήσει έφεση για το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Αλλάχ» στην τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι οι εκκλησίες της Μαλαισίας αντιμετωπίζουν περιορισμούς για την τέλεση της λατρείας, παρά τις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμα της χώρας.
Πηγές:

http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/for-bumiputera-christians-allah-ban-akin-to-cultural-genocide-says-archbish

http://www.malaysia-today.net/for-bumiputera-christians-allah-ban-akin-to-cultural-genocide-says-archbishop/.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.