Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου και Ασσυρίου Πατριάρχη στο Βατικανό

Του Ιωάννη Λότσιου,
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βατικανό μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Ασσύριου Πατριάρχη της Ανατολής Μαρ Dinkha IV, μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες που βρίσκεται στο Ιράν, Ιράκ, Συρία και Τουρκία. ‘’Κανένα θρησκευτικό, πολιτικό ή οικονομικό κίνητρο δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά’’, και των άλλων μειονοτήτων στη Συρία και το Ιράκ, που βρίσκονται σε μια καθημερινή δίωξη’’, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος σημείωσε ότι : «συμμεριζόμαστε τον πόνο από τους πολέμους που υπάρχουν σε διάφορε περιοχές της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα για την βία των χριστιανών και τους πιστούς των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και την Συρία, προσευχόμαστε για αυτό και συμμετέχουμε στην φιλανθρωπική δράση για τα δεινά των μελών του Σώματος του Χριστού».
Η Εκκλησία των Ασσυρίων βρίσκεται σε διάλογο με το Βατικανό για το οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος επισήμανε: «είναι ένα ακόμη βήμα προς τον δρόμο για μια περισσότερη σχέση και πνευματική επικοινωνία… μετά από την πικρή πορεία των περασμένων αιώνων» Υπογράμμισε επίσης την Κοινή Χριστολογική δήλωση που έγινε πριν 20 χρόνια μεταξύ των δύο εκκλησιών, υπό του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’, που «αναγνωρίζεται η κοινή πίστη των Αποστόλων, και πιστεύουν στην  ένωση της θεότητας και ανθρωπότητας του Χριστού, στο ένα πρόσωπο».
Τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκε  προσωπικά για την περαιτέρω συνέχιση του διαλόγου και της φιλίας μεταξύ του Βατικανού και της Ασσυριακής Εκκλησίας στο πλαίσιο της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής για την ενότητα.










Πηγή:

http://www.news.va/en/news/pope-francis-to-assyrian-patriarch-we-are-close-in

1 σχόλιο:

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.