Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πράσινο φως από την Βασίλισσα της Αγγλίας για την Χειροτονία των γυναικών Επισκόπων



Του Ιωάννη Λότσιου,


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπέλφαστ  από τον  Bercow, ανοίγει ο δρόμος για την χειροτονία και τον διορισμό των γυναικών ως Επισκόπων με την συγκατάθεση της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ, ως ‘’Κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας’’, με βάση τους Κανόνες  του 1969, που καθορίζουν το κανονικό και νομοθετικό πλαίσιο της Εκκλησίας της Αγγλίας. Σύμφωνα με το πρωτότυπο κείμενο η βασιλική ρύθμιση αναφέρει: «Bishops and Priests (Consecration and Ordination of Women) Measure 2014», (Επίσκοποι και Κληρικοί (Διορισμός και Χειροτονία των Γυναικών), Διάταξη 2014).



Ενημερώνοντας ο Bercow επισήμανε ότι το Μέτρο για την διορισμό και την χειροτονία των γυναικών ως Επισκόπων, αποτέλεσε συμφωνία των δύο Βουλών του Κοινοβουλίου, την περασμένη εβδομάδα. Η συμφωνία αυτή απάλλαξε από κάθε είδους νομικού εμποδίου περί του θέματος για να τεθεί και στο Βασιλικό Παλάτι.

Στις 17 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Γενική Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας, ώστε επίσημα πλέων να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να επιλεγούν και οι υποψήφιες γυναίκες για τις θέσεις των Επισκόπων. Επίσης συζητείται και η είσοδος γυναικών Επισκόπων στην Βουλή των Λόρδων.



Πηγή:




 http://www.newsletter.co.uk/news/regional/queen-gives-approval-for-women-bishops-1-6374948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.