Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Βατικανό: Σύσκεψη για την Μέση Ανατολή με αφορμή την Οικογένεια στο τέλος της Συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων



Tου Ιωάννη Λότσιου,


Μια Σύσκεψη για τα θέματα της Μέσης Ανατολής ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πάπα Φραγκίσκο στις 20 Οκτωβρίου, στο πέρας της συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει ένα άνοιγμα της Συνόδου στην περιοχή για τις οικογένειες που διώκονται, ειδικά των προσφύγων. Εγκρίθηκε και ένα μήνυμα αλληλεγγύης από την σημερινή συνεδρίαση των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων, που θα αποσταλεί για τις οικογένειες της Μέσης Ανατολής. Στην παρούσα Σύνοδο ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε έξι Λατίνους Πατριάρχες για να συμμετέχουν. Προηγήθηκε μια συνάντηση πριν λίγες μέρες, με θέμα το «ρόλο των χριστιανών στη Μέση Ανατολή» με τον Αποστολικό Νούντσιο της Ανατολής να παρουσιάζει την τραγικότητα της κατάστασης.

Σε αυτήν την συνάντηση εξετάστηκαν οι αιτίες των πράξεων που προέρχονται από την φονταμενταλιστική ιδεολογία και την στήριξη του διαλόγου μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή. Αναγνωρίστηκε ο σημαντικός ρόλος της αρμονικής συνύπαρξης και καταδικάστηκε η εκμετάλλευση της θρησκείας για τις απάνθρωπες πράξεις εναντίων των χριστιανών. 

Πηγή:

http://www.zenit.org/fr/articles/un-concistoire-sur-le-moyen-orient-au-vatican-le-20-octobre

1 σχόλιο:

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.