Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο Γραμματέας του Κράτους του Βατικανού για την σημασία της επισκέψεως του Πάπα στην Τουρκία




γραφείο ειδήσεων Amen.g

Γραφείο ειδήσεων Amen.gr

«Θα είναι μία στιγμή πολύ σημαντική και πολύ έντονη για την αναζωογόνηση της οικουμενικής πορείας ως προς την Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης». Αυτό δήλωσε ο Γραμματέας του Κράτους του Βατικανού Καρδινάλιος Pietro Parolin, σε τηλεοπτική δήλωσή του, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως τόνισε, ο Πάπας Φραγκίσκος «θα επωφεληθεί της ευκαιρίας αυτού του νέου ταξιδιού για να συνεχίσει την αποστολή του ως αγγελιοφόρου ειρήνης», αλλά και «για να εκφράσει την ανησυχία του για την τύχη τόσων χριστιανών αδελφών» που υφίστανται διώξεις. 

Ο Καρδινάλιος Parolin υπογράμμισε ότι για την πάλη ενάντια στις αιτίες του φαινομένου της τρομοκρατίας δεν πρέπει να περιμένουμε μία απάντηση συνδεδεμένη αποκλειστικά με τη στρατιωτική πλευρά, αυτή της δύναμης, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε και να επιλύσουμε τα αίτια αυτού του φαινομένου. 

Ο Γραμματέας του Κράτους του Βατικανού, που αποτελεί προσωπική επιλογή του Πάπα Φραγκίσκου, υποστήριξε ότι είναι ορθό να καταγγείλουμε τυχόν στηρίγματα, είτε πολιτικά είτε οικονομικά, που το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να δέχεται. 

Αναφερόμενος δε, στο διαθρησκειακό διάλογο, ο Καρδινάλιος Parolin τόνισε την ανάγκη όλοι και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι ηγέτες και υπεύθυνοι να καταδικάσουν τη χρήση του ονόματος του Θεού για την άσκηση βίας σε βάρος άλλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.