Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι Συμβολισμοί στα Δώρα μεταξύ Πάπα και Πατριάρχου


Του Ιωάννη Λότσιου,
Μετά την επίσημη δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Πάπα και Πατριάρχου εν τοις Πατριαρχείοις και της συνοδείας εκατέρωθεν των πλευρών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε δώρο στον Πάπα Φραγκίσκο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που αγιογραφήθηκε στο Άγιο Όρος.
Ο Πάπας Φραγκίσκος δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια  εικόνα ψηφιδωτό με τον Χριστό ,εξαιρετικής τέχνης. Το ψηφιδωτό εικονίζει τον Χριστό  ως Διδάσκαλο, με το στίχο από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο στα λατινικά: «“EGO SUM VIA VERITAS ET VITA QUI CREDIT IN ME VIVET”.
Το ψηφιδωτό μας επιστρέφει πίσω στην εκκλησιαστική ιστορία και στην εποχή του Μ. Κωνσταντίνου και την Βασιλική Εκκλησία που είχε κατασκευάσει ο ίδιος. Αυτή η εικόνα-ψηφιδωτό βρίσκεται στον Τάφο του Αγίου Πέτρου, από το σημείο εκείνο που λαμβάνει ο εκάστοτε Πάπας το Παπικό Πάλλιον.
Η δε εικόνα του Αγίου υπομνηματίζει την ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου. Συμβολισμοί  που επικεντρώνονται σε τρία στοιχεία: ενότητα , συνέχειας και αγώνα.    

       





 





  Πηγή:
http://en.radiovaticana.va/news/2014/11/29/pope_franciss_gift_to_bartholomew_a_mosaic_image_of_christ/1112942

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.