Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Μπλέ Τζαμί



 
Του Ιωάννη Λότσιου,

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πάπα Φραγκίσκος στο Μπλέ Τζαμί. Χτίστηκε μεταξύ 1609 και 1917 από τον Αχμέτ Α ', στην περιοχή του Μεγάλου Παλατιού της Κωνσταντινούπολης. Το Μπλέ τζαμί έγινε ο πιο σημαντικός τόπος λατρείας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το όνομα «Μπλε Τζαμί» προέρχεται από τις 21.043 τυρκουάζ κεραμικά πλακίδια που κοσμούν τους τοίχους και τον τρούλο. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να καλύπτουν τους τοίχους, κολώνες και αψίδες προήλθε από την πόλη Ιζνίκ στην αρχαία Νίκαια, και κυμαίνονται στο χρώμα από βαθύ μπλε σε πράσινο. Ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε δεκτός από τον Μεγάλο Μουφτή.











Χτίστηκε μεταξύ 1609 και 1917 από τον Αχμέτ Α 'σχετικά με το τι ήταν η περιοχή του Μεγάλου Παλατίου της Κωνσταντινούπολης, το τζαμί έγινε ο πιο σημαντικός τόπος λατρείας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το όνομα «Μπλε Τζαμί» προέρχεται από τις 21.043 τυρκουάζ κεραμικά πλακίδια που κοσμούν τους τοίχους και τον τρούλο. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να καλύπτουν τους τοίχους, κολώνες και αψίδες προήλθε από Ιζνίκ στην αρχαία Νίκαια, και κυμαίνονται στο χρώμα από βαθύ μπλε σε πράσινο. Βενέδικτος XVI επισκέφθηκε το τζαμί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Τουρκία το 2006. Ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε δεκτός από τον Μεγάλο Μουφτή και παρέμεινε μια στιγμή σε σιωπηλή προσευχή. - See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=2&hl=en&rurl=translate.google.com&tl=el&u=http://www.news.va/en/news/pope-francis-visits-the-blue-mosque-and-the-museum&usg=ALkJrhg6Oa60SBuyp3A7RqCMv03wLfonQw#sthash.eUC3WAFa.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.