Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η Νομοθετική Ρύθμιση για την Χειροτονία των Γυναικών είναι πλέων Νόμος στην Αγγλικανική Εκκλησία της Μ. Βρετανίας




Του Ιωάννη Λότσιου,
Σήμερα 17 Νοεμβρίου θεσπίσθηκε από την Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας η Διάταξη που επιτρέπει τις γυναίκες να χειροτονούνται Επίσκοποι στην Μ. Βρετανία. Η επίσημη τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης του Κανόνα 33, ψηφίστηκε τον Ιούλιο. Εγκρίθηκε από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και έλαβε επίσης και την βασιλική σφραγίδα από την Ελισάβετ.
Σήμερα στην συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου στην Υόρκη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Υόρκης John Sentamu, έλαβαν και οι απαραίτητες νομοθετικές και τυπικές διαδικασίες τέλος.
Η διάταξη υπογράφτηκε και από τους δυο Αρχιεπισκόπους Καντέρμπουρι Justin Welby,  και Υόρκης John Sentamu. Ο αρχιεπίσκοπος Καντερπουρι δήλωσε τέλος ότι ‘’από σήμερα η εκκλησία αγκαλιάζει ένα νέο τρόπο για να προχωρήσει μπροστά. Θα συνεχίσουμε επίσης να διαλεγόμαστε στην Εκκλησία και με αυτούς που διαφωνούν’’.
Αυτό σημαίνει ότι από τον Δεκέμβριο μπορούν να χειροτονηθούν γυναίκες Επίσκοποι και ήδη κίνησε το ενδιαφέρον στις υποψήφιες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.