Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ναι στην χειροτονία των γυναικών Επισκόπων στην Αγγλία



Του Ιωάννη Λότσιου
http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=6359&catid=25
Την τελική έγκριση της για την χειροτονία των γυναικών επισκόπων έδωσε σήμερα η Γενική Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας.
Ζήτημα παραμένει ωστόσο το αν θα υπάρξει εξασφάλιση στα  2/3 των ψήφων της Γενικής Συνόδου και αν θα αποσταλεί για έγκριση στο Κοινοβούλιο και στην Βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας με βάση τους Κανόνες του 1969.
Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Justin Welby δήλωσε ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η ψηφοφορία για την χειροτονία των γυναικών ως Επισκόπων θα είναι θετική.
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επίσης ότι «το γεγονός ότι η εκκλησία δεν έχει ακόμη εγκρίνει τις γυναίκες επισκόπους ήταν σχεδόν ακατανόητο όπως επίσης είναι αδιανόητο ότι βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο.
Επίσης τόνισε ότι: «η Αγία γραφή δικαιολογεί τις γυναίκες Επισκόπους, θεολογικά η Εκκλησία έκανε λάθος να μην χειροτονεί γυναίκες ως Επίσκοπους».
«Αν κοιτάξουμε πίσω στην Αγία Γραφή, και δει κάνεις τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ήταν οργανωμένη η Εκκλησία, συμπεραίνουμε ότι αιχμαλωτίστηκε από την κουλτούρα της εποχής κατά την διάρκεια των αιώνων» πρόσθεσε.
Η ψηφοφορία ήταν η εξής:
Βουλή των Επισκόπων: ναι 37, όχι 2, αποχές 1
Βουλή Κληρικών: 162 ναι, 25 όχι, 4 αποχές
Βουλή Λαϊκών: 152 ναι, 45 όχι, 5 αποχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.