Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Οι αγγλικανοί της Κ. Αφρικής μπλόκαραν τις γυναίκες επισκόπους

Του Ιωάννη Λότσιου,
 
Η Αγγλικανική Εκκλησία της Κεντρικής Αφρικής ψήφησε αρνητικά, μετά από μια έντονη συζήτηση σχετικά με την πρόταση που επιδίωκε να επιτρέψει σε ορισμένες Επισκοπές να χειροτονεί γυναίκες Επισκόπους.

Στο πλαίσιο της γενικής συνόδου του συνόλου των αγγλικανικών εκκλησιών στην Κεντρική Αφρική, η ψηφοφορία διενεργήθηκε και από τα τρία σώματα, δηλαδή, των επισκόπων, κληρικών και λαϊκών.

Αυτοί που ψήφισαν υπέρ της πρότασης ήταν οι λαϊκοί. Αντίθετα, επίσκοποι και κληρικοί ψήφισαν αρνητικά.

Το αποτέλεσμα ήταν 14 υπέρ έναντι 10 κατά.

Χαρακτηριστική ήταν η άποψη που εξέφρασε ο επίσκοπος του βόρειου Μαλάουι Fanuel Magangani, ο οποίος υποστήριξε ότι ένα άτομο που χειροτονήθηκε σε μια μητρόπολη, μπορεί να απορριφθεί από μια άλλη. Έτσι με αυτόν τον τρόπο διακυβεύεται η συλλογικότητα της Επισκοπής.

Και πρόσθεσε ότι: «η χειροτονία των γυναικών δεν έχει βιβλική στήριξη και επίσης δεν έχει αποδειχτεί ότι έχει βοηθήσει την Εκκλησία από την δεκαετία του 1970».
http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4676&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.