Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Προκαθήμενος Αρμενικής Απ.Εκκλησίας: «Θα παραμείνουν οι χριστιανοί στην Μέση Ανατολή, ανεξάρτητα από τις συγκρούσεις»


 
Toυ Ιωάννη Λότσιου,
Σε συνάντηση του Αρμένιο Καθολικό Πατριάρχη της Κικιλίας Aram, με αντιπροσώπους των Εκκλησιών  της Σουηδίας, ο Αρμένιος Πατριάρχης δήλωσε ότι οι χριστιανοί θα παραμείνουν στην Μέση Ανατολή, ενημερώνοντας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο, Σύρια και Ιράκ.
Η τοποθέτηση του Αρμένιου Πατριάρχη εστιάζεται στο γεγονός της κίνησης του φονταμενταλιστικού Ισλάμ, τόσο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η κίνηση είναι μια απειλή που ακόμα και για την Δύση είναι ένας λόγος που δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλείς.
Ο Αρμένιος Πατριάρχης τόνισε ότι είναι αντίθετος σε κάποια βραχυπρόθεσμη στρατιωτική παρέμβαση, κάτι που δεν αποτελεί και μια ιδανική λύση. Κατά την άποψη του πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο διπλωματικό με ένα στρατηγικό σχεδιασμό, σε συνεργασίας με όλες τις μουσουλμανικές χώρες για την συμμετοχική λήψη αποφάσεων. Περισσότερο πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της θρησκείας και των μειονοτήτων.

  Τέλος κατέληξε: ‘’Η παρουσία των Χριστιανών στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας της Μέσης Ανατολής και Χριστιανών-Μουσουλμάνων είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο’’.
 
 


Δημοσιεύτηκε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Δόγμα:




. http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=6574&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.