Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

1η Ημέρα της Διεθνής Διάσκεψης στην Ουάσινγκτον: "Η Χριστιανική ενότητα είναι επιτακτική ανάγκη στη Μέση Ανατολή'', δηλώνει ο Αρμένιος Καθολικός Πατριάρχης


Του Ιωάννη Λότσιου,
Την πρώτη ημέρα της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, ο Καθολικός πατριάρχης της Αρμενικής Εκκλησίας Άραμ αναφέρθηκε στο ζήτημα της ενότητας των εκκλησιών.

Μιλώντας για την χριστιανική ενότητα, είπε ότι είναι ένα δώρο του Θεού. Επεσήμανε ότι αν και οι εκκλησίες για πολιτικούς λόγους είναι διακεκριμένες, εντούτοις είναι ενωμένες. Σε αυτό συμβάλλει η συμμετοχή στην Οικουμενική Κίνηση, στην οποία οι Εκκλησίες είναι μέλη. Κοινό στοιχείο της ενότητας είναι η ιεραποστολή και η κλήση της Εκκλησίας για την συνεχίσει του σωτηριώδες έργο του Χριστού.

Στο τέλος, ο Αρμένιος Πατριάρχης αναφέρθηκε στην τραγική εμπειρία των Χριστιανών στο Ιράκ και δήλωσε ότι  η βία και θρησκεία δεν πάνε μαζί. Επέκρινε στη συνέχεια αυτούς που εκμεταλλεύονται τη θρησκευτική διδασκαλία με πολιτική χρωμάτωση και πρόσθεσε, "Οι εκκλησίες κατά την μετανάστευση των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή, πρέπει να παραμείνουν στα εδάφη τους με τα δικαιώματα τους. Η μέση Ανατολή αποτελεί την γέννηση του Χριστιανισμού’.

Τέλος υπενθύμισε την γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.