Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πατριάρχης Ρωσίας: "Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων και του μουσουλμανικού κόσμου"



Του Ιωάννη Λότσιου,

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος με τον Πρόεδρο του Καυκάσου του Μουσουλμανικού Διοικητικού Συμβουλίου Ιμάμη Sheikh-ul-Islam Haji Allahshukur Pashazadeh. Ο Πατριάρχης Ρωσίας επισήμανε τις εξαιρετικές φιλικές σχέσεις που έχει με τους μουσουλμάνους: «είμαστε σε συνεχή συνεργασία. Η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολεί. Σήμερα ζητήσαμε για τα περαιτέρω βήματα για την επίλυση του προβλήματος. Συζητήσαμε επίσης τα θέματα της Μέσης Ανατολής που απειλούν ολόκληρο τον κόσμο. Οι φανατικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν το θρησκευτικό στοιχείο ανησυχεί την Ορθόδοξη ρωσική Εκκλησία και τους Μουσουλμάνους του Αζερμπαϊτζάν’’.
Για την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Μπακού δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία.
Ο Sheikh-ul-Islam Haji Allahshukur Pashazadeh, εξέφρασε την ικανοποιηση του για την συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρωσίας και ανέφερε: «Σήμερα συζητήσαμε όχι μόνο την θρησκευτική σχέση μεταξύ μουσουλμάνων του Αζερμπαϊτζάν και  της Ορθόδοξης Ρωσίας, αλλά και την ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, καθώς και το πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την κατάσταση στην Ουκρανία».


Πηγή:

http://www.microsofttranslator.com/BV.aspx?ref=IE8Activity&a=http%3A%2F%2Fwww.pravmir.com%2Fneed-improve-relations-orthodox-muslim-world%2F

Δημοσιεύτηκε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Αγιορείτικο Βήμα:
http://www.agioritikovima.gr/rosiki/item/43950-πατριάρχης-ρωσίας-«εχουμε-εξαιρετικές-σχέσεις-με-τους-μουσουλμάνους-στον-καύκασο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.