Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη συνάντηση μεταξύ των δύο Παπών



Του Ιωάννη Λότσιου,
Στο πλαίσιο της συζήτησης και της θεματολογίας για το γάμο και την οικογένεια της Συνόδου στις 5 Οκτωβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος αύριο θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο με ικανό αριθμό πιστών που ανήκουν στην τρίτη ηλικία και στο βαθύ γήρας, από όλα τα μέρη του κόσμου. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν κληρικοί από πολλές χώρες που είναι μεγάλη σε ηλικία, για να τονιστεί ο θεσμός της οικογένειας.
Στην εορταστική αυτή εκδήλωση θα παραστεί και ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος, ο  «παππούς του Βατικανού», όπως αποκλήθηκε, ο οποίος και αυτός διάγει την ζωή του σε βαθύτατο γήρας, είναι ήδη 87, κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα Φραγκισκού, για να τονίσει την σημασία και αξία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία.
Αυτή είναι η τρίτη συνάντηση μεταξύ των δύο Πάπων στον Άγιο Πέτρο. Η προηγούμενη ήταν στην αγιοποίηση των δύο Παπών. στην Θεία Λειτουργία δεν θα λάβει μέρος ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος, μετά την συνάντηση θα αναχωρήσει στο μοναστήρι που ζει εδώ και δύο χρόνια.
Το γεγονός αυτό επισκιάζεται από την διαφορετική θεολογική τοποθέτηση στα περί διαζυγίου και γάμου, που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, καθώς επίσης και τα θέματα των  παιδεραστών κληρικών



‘’Ευχαριστώ ιδιαίτερα την παρουσία του Επίτιμου Πάπα Βενέδικτου XVI. Έχω πει πολλές φορές ότι μου άρεσε τόσο πολύ όταν είναι μαζί μας, που έζησε στο Βατικανό, γιατί είναι ένας σοφός παππούς στο σπίτι του, σας ευχαριστώ» Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος προσφώνησε τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο στην ομιλία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.