Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: Έκκληση για Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρωσίας





Ο Πάπας Φραγκίσκος  έχει προβεί εδώ και αρκετό διάστημα σε ενέργειες έκκλησης συναντήσεως ή εμβάθυνσης των σχέσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με την Ορθόδοξη. Στην Ομιλία του στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «το μόνο πράγμα που η Καθολική Εκκλησία επιθυμεί και εγώ αναζητώ ως Επίσκοπος Ρώμης" της Εκκλησίας της προκαθημένης της αγάπης", είναι η κοινωνία με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μια τέτοια κοινωνία θα είναι πάντα καρπός της αγάπης «που εκκέχυται εν ταις καρδίαις ημών δια πνέυματος αγίου του δοθέντος ημίν» (Ρωμ 5,5), αγάπης αδελφικής που δείνει έκφραση στο πνευματικό και υπερβατικό δεσμό που μας ενώνει ως μαθητές του Κυρίου».

Χαρακτηριστική περίπτωση τυγχάνει η πραγματοποίηση μιας συνάντησης με το Πατριάρχη Ρωσίας κ. Κύριλλο. Ο ίδιος ο Φραγκίσκος αναφέρει στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατα την επιστροφή απο την Κωνσταντινούπολη: ''σε οποιοδήποτε μέρος, και ακόμα και απο το τηλέφωνο να μου πεί, θα πάω και έχει επίσης και ο Πατριάρχης Κύριλλος την ίδια επιθυμία'', σε οποιαδήποτε στιγμή την συνάντηση αυτή. Για τον ίδιο οι συγκρούσεις και οι διωγμοί των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, είναι ανάγκη για μια ποιο στενότερη σχέση μεταξύ των δύο Εκκλησιών: «..είμαστε ήδη εν πορεία προς την πλήρη κοινωνία και ήδη μπορούμε να βιώσουμε σημαντικά σημεία μιας πραγματικής ενότητας, έστω και αν αυτή είναι ακόμα μερική», σημείωσε ιδιαίτερα.
Η εναπόθεση στην συμφωνία και τα αποτελέσματα του Θεολογικού Διαλόγου, δεν ξέρει και ο ίδιος πότε και άν οδηγήσουν ποτέ στην ενότητα στο άμεσο χρονικό διάστημα. Εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος είναι η συνεργασία για την επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.