Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ DELIVERY ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ιωάννου Λότσιου, verianet.gr
Σε πολύ μεγάλο βαθμό εισήλθε στην καθημερινή ζωή μας η εργασία με delivery, μια εργασιακή πρακτική που αφορά όμως ορισμένες ομάδες επαγγελμάτων. 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ιωάννης Λότσιος Δρ. verianet.gr
Η νέα αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και η συμπερίληψη του ονόματος του Προκαθημένου αυτής Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου σήμερα από τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, έρχεται να επιβεβαιώσει την συμπόρευση στις πρωτοβουλίες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
 

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 Επιμέλεια Μεταφρ. Ιωάννης Λότσιος Δρ.
Ο Πρόεδρος της Αυστραλιανής Καθολικής Διάσκεψης Επισκόπων, Αρχιεπίσκοπος Mark Coleridge και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας Μακάριος σε Κοινή Δήλωση αναφέρουν ότι το αναθεωρημένο καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως τζαμί κινδυνεύει να σπείρει διχόνοια σε έναν κόσμο που αναζητά κοινό έδαφος.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ACTA ECUMENICA: ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ



Ιωάννης Λότσιος Δρ, Επιμέλεια
Mε ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε την οικουμενική είδηση, καθώς και η προσωπική μας σελίδα ονομάζεται Acta Ecumenica
Απο την αρμόδια Επιτροπή του Βατικανού για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΕΤΆΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΛΌΓΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ



Ιωάννης Λότσιος Δρ. Panorthodx Synod
Χωρίς την παρουσία της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα εορτασθεί η Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης για την Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, λόγο της πανδημίας, όπως αναφέρει το Società per l’Informazione Religiosa.

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ


Ιωάννου Λότσιου, Δρ.Θ., verianet

Ο κορονοϊός έγινε μια πολυποίκιλη πρόκληση για την ανθρώπινη πλουραλιστική κοινωνία. Αναδύθηκαν πολλά ερωτήματα, όχι μόνο από πλευράς υγειονομικής προστασίας αλλά και πνευματικής.

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

 
Ιωάννου Λότσιου Δρ. , veria net
Η καραντίνα της πανδημίας φέρνει μπροστά μας το κύριο γνώρισμα της που είναι ο θάνατος. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο και σε παλαιές εποχές η προστασία και η θεραπεία αποτελούσαν τα κίνητρα σε μια ασθένεια, αρρώστια ή πανδημία. Αυτό το καιρό η μέθοδος μη εξάπλωσης του Covid 19 είναι η απομόνωση. Οφείλουμε να εγκλειστούμε στα σπίτια μας, να διακόψουμε τις κοινωνικές, εργασιακές και φιλικές σχέσεις, αλλά επιπρόσθετα και τις εκκλησιαστικές.  Αυτή η αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου αποκαλύπτει συγχρόνως τον φόβο του θανάτου. Ασθένεια και θάνατος ,πανδημία και επιδημία είναι τόσο αρχαίες στην ζωή της ανθρωπότητας και σήμερα γίνεται και σε εμάς εμπειρικά αυτό.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗ. ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ Α΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ

Του Ιωάννη Λότσιου,
Δημοσιεύτηκε στο VeriaNet
Στους Α' Χαιρετισμούς της Παναγίας που μας καλεί η Εκκλησία για να προσευχηθούμε ψέλνωντας την πρώτη στάση από τον Ακάθιστο Οίκο. Η Πρώτη στάση αναφέρεται στον Ευαγγελισμό (Α-Β), στον διάλογο με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ (Γ-Δ), και στην Επίσκεψη της Παναγίας στην Ελισάβετ και τον λογισμό του μνήστωρος Ιωσήφ (Ε-Ζ).

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

 

 Ιωάννου Λότσιου, Δημοσιεύτηκε στο Verianet

Η νηστεία έχει σχέση με τα τρόφιμα και με την γύμναση των σωματικών και πνευματικών μας στοιχείων, προς προκοπή και μια καλύτερη ποιότητα στην ζωή μας και βελτίωση του εαυτού μας.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΤΙΜΙΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ

Ιωάννης Λότσιος Δρ.Θ., Verianet
Από τα βασικά στοιχεία της αποτυχίας της εκκλησιαστικής μοσχοβίτικης πολιτικής, το καίριο και σημαντικό είναι η μη απόδοση τόμου αυτοκεφαλίας και συγχρόνως η μη επίλυση του λεγόμενων αναθεματισμών και αφορισμών κληρικών και λαϊκών από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Και αυτό είναι ένα σοβαρό αίτιο απώλειας μιας προσπάθειας της ανάληψης μιας ''συντονιστικής'' διορθόδοξης πρωτοβουλίας. Ως προσπάθεια και ως παράδειγμα αποτελεί απορριπτέο.