Links

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ερωτήματα ή χρόνια προβλήματα της ποιμαντικής στη μητροπολιτική επαρχία;


 Του Ιωάννη Λότσιου,
Δημοσιεύτηκε στο Verianet
Βασικό πρόβλημα στην ζωή της Εκκλησίας αποτελεί η σχέση κληρικών και λαϊκών. Από αυτή την σχέση εξαρτώνται πάρα πολλά, από τα οποία αναδεικνύεται θετικά η αρνητικά το έργο της ενορίας, ή καλύτερα της κάθε ενορίας. Αυτά μεταφέρονται και στην κεντρική διοίκηση μιας Μητροπόλεως.

Από Τρόικα σε θεσμικά όργανα, μια απορία

Τού Ιωάννη Λότσιου,
Δημοσιεύτηκε στο Verianet
Εδώ και λίγα χρονιά ζούμε καθημερινά σε μια πορεία διάσωσης της Ελλάδας, παράθεσημνημονίων, αλλαγή μνημονίων και ούτω πάλι λέγοντας.

Νύξεις Εκκλησιαστικής διοικήσεως


  
Του Ιωάννη Λότσιου,
Δημοσιεύτηκε στο Verianet
Το κείμενο αυτό δεν είναι προϊόν θεωρητικής μάθησης αλλά μιας εμπειρίας, έχω κάποια αίσθηση ορισμένων  γεγονότων, τα οποία είναι γνωστά στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Πλατεία στη Ρώμη θα αφιερωθεί προς τιμή του Λούθηρου, Είναι ο χώρος μπροστά από το Κολοσσαίο, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αιώνιας Πόλης





Του Ιωάννη Λότσιου,

Θετική ήταν η απάντηση του Βατικανού στην πρόταση του Δημάρχου της Ρώμης για την αφιέρωση μιας πλατείας προς τιμή του Λουθήρου....

διαβαστε τη συνεχεια στο

στο ΑΜΕΝ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Anglican Leaders Received in Moscow


 by Anglican Church in North America
This week, Archbishop Foley Beach, at the invitation of Patriarch Kirill of Russia, led a delegation from the Anglican Church in North America to Moscow for formal ecumenical meetings with the Russian Orthodox Church. 

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

H Φωτοχυσία του Θαβωρίου Φωτός του Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ



 Του Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ
 
Και ούτω (με το Βάπτισμα και το Χρίσμα) κατέστημεν σκήνωμα του Θεού του Υψίστου, τα δε σώματα ημών ναός του Αγίου Πνεύματος.